Kenelle?

Koko perheen vatsan toimintaan tarkoitettu tuoteperhe.

Pikkulapset (1–6-vuotiaat)

Kova vatsa on tavallinen vaiva alle kouluikäisillä lapsilla. Ummetuksesta puhutaan vasta, kun ulostaminen on harvaa, yli kolmen päivän välein tai ulostaminen on kivuliasta. Pikkulapsen kovalle vatsalle voi olla useita syitä: ikävät pottakokemukset, uhma, psyykkinen stressi tai ruokavalio. Kova suolen sisältö voi näkyä ruokahaluttomuutena, ärtyneisyytenä ja vatsakipuina. Kun pikkulapsella on kovan vatsan oireita, voit kokeilla makrogoli-valmisteita.

Lapset ja nuoret (7–14-vuotiaat)

Kouluikäisillä kova vatsa ei välttämättä oireile, mutta kysyttäessä voi ilmetä ajoittaista vatsakipua erityisesti syömisen jälkeen. Erityisen tärkeää lapsen ja nuoren kohdalla on huolehtia siitä, että lapsi juo riittävästi vettä ja syö monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä, joista saa runsaasti kuituja. Yli 2-vuotiailla voi käyttää Smartlax Makrogoli Plainia ja yli 3-vuotiailla Smartlax Makrogoli + elektrolyyttejä ummetuksen hoitoon silloin kun lääkäri niin määrää.

Aikuiset (yli 14-vuotiaat)

Aikuisilla ummetuksen syitä on useita, mutta joskus taustalla on muutakin kuin huonot elämäntavat. Ummetusta ehkäistään kuitupitoisella ruokavaliolla, säännöllisellä liikunnalla ja runsaalla veden juonnilla. Ummetuksen syitä voivat olla vähäkuituinen ruokavalio, vähäinen nesteiden saanti, liikkumattomuus, stressi, sairaudet, lääkkeet ja lihasjännitys. Smartlax-tuoteperheestä löytyy erilaisia vaihtoehtoja niin kovan vatsan kuin ummetuksen tai akuutin tukoksen hoitoon.

 

 

Testaa, mikä on ummetusriskisi!

Seuraavasta testistä pääset testamaan oman ummetusriskisi. Saat myös vinkkejä miten parantaa vatsasi hyvinvointia.

TESTAA NYT