Kysyttyä

Smartlax tuotesarja vilkastuttaa ja edistää vatsan toimintaa.

 

Käyttö

Laktuloosi sopii koko perheelle. Sen käyttö on suositeltavaa, kun vatsa ei toimi normaalisti ja uloste on kovaa tai sitä tulee aiempaa harvemmin. Jos ulostamista on harvemmin kuin kolmen päivän välein, on syytä käydä lääkärissä.

Laktuloosia voi käyttää turvallisesti säännöllisenä ravintolisänä, sillä valmiste ei totuta suolta. Laktuloosi pehmentää ulostetta ja toimii prebioottina ja sillä on myös myönteinen vaikutus suoliston bakteerikantaan ja siten sen luonnolliseen toimintaan.

Makrogolia käytetään ummetuksen hoitoon, jolloin normaali annostus on yksi pussi 1–3 kertaa vuorokaudessa tasaisin väliajoin. Pitkäaikaisessa käytössä määrää voidaan vähentää 1–2 annospussiin päivässä. Valmistetta voidaan käyttää säännöllisesti ummetuksen hoitoon lääkärin ohjauksessa.

Aloitusannos kannattaa ottaa illalla, sillä ulostustarve on useimmilla aamuisin tai päivän pääaterian jälkeen. Näin valmiste saa vaikuttaa suolistossa rauhassa ja lempeästi. Kun valmistettava käytetään useampi päivä, se otetaan pakkauksen ohjeen mukaan säännöllisin väliajoin.

Suolisto ei totu laktuloosin tai makrogolin pitkäaikaiseen käyttöön.

Laktuloosin voi sekoittaa pieneen määrään nestettä tai nestemäistä ravintoa: mehuun, keittoon, jogurttiin tai puurooon.

Vaikutus

Smartlax Makrogolin vaikuttava aine on makrogoli, joka sitoo itseensä vettä, pehmentää ulostetta ja lisää suolen sisällön määrää. Näin suolen toiminta normalisoituu ja syntyy luonnollinen tarve ulostaa. Smartlax makrogoli + elektrolyytit -valmisteen sisältämän elektrolyyttilisäyksen avulla vältetään elimistön omien suolojen ja veden menetystä.

Laktuloosi hajoaa paksusuolessa aineiksi, jotka sitovat itseensä vettä. Näin suolen sisältöön sitoutuu enemmän vettä ja uloste pehmenee, minkä ansiosta suolen toiminta vilkastuu ja ulostaminen muuttuu helpommaksi. Laktuloosi toimii myös prebioottina. Prebiootit muuttavat suoliston bakteerikantaa lisäämällä suotuisten bakteerien kasvua ja aktiivisuutta paksusuolessa.

Peräruiskeen sisältämät aineet pehmentävät ulostetta ja saavat osmoosin avulla peräsuolen nestetilavuutta lisättyä. Näin luontainen ulostamisrefleksi aktivoituu ja suoli tyhjenee. Peräruiske ei totuta suolta eikä vaikuta hermopäätteisiin.

Annostus

Aikuiset ja yli 14-vuotiaat: aloitusannos 3 päivän ajan 15–45 ml vuorokaudessa, ylläpitoannos 15–30 ml vuorokaudessa. Lapset 7–14-vuotta: aloitusannos 3 päivän ajan 15 ml vuorokaudessa, ylläpitoannos 15 ml vuorokaudessa. Lapset 1–6-vuotta: aloitusannos 3 päivän ajan 7,5–15 ml vuorokaudessa, ylläpitoannos 7,5–15 ml vuorokaudessa. Ota kerta-annoksena aamuisin joko sellaisenaan tai sekoitettuna ruokaan tai juomaan.

Jos olet ottanut liikaa laktuloosia tai makrogolia, saatat kärsiä liian vilkkaasta suolen toiminnasta. Ota tarvittaessa lääkäriin yhteyttä, jos oireet eivät helpota.