Käyttöohje

Helppo käyttää, vain pieni määrä nestettä

Smartlax sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Yhden Smartlax-annospussin sisältö liuotetaan 1,25 desilitraan kylmää vettä ja juodaan jauheen liuettua kokonaan veteen. Annosjauhe liukenee helposti. Nautittavaksi valmis Smartlax-liuos on kirkasta ja maistuu miedosti sitrukselta.

Ummetuksen hoidossa normaali annostus on yksi Smartlax-annospussi 1-3 kertaa vuorokaudessa tasaisin väliajoin. Pitkäaikaisessa käytössä määrää voidaan vähentää 1-2 annospussiin päivässä.

Pitkäaikainen hoito voi olla aiheellinen vaikeassa kroonisessa tai itsepintaisessa ummetuksessa, jollainen liittyy muihin sairauksiin kuten MS-tautiin (multippeliskleroosi), Parkinsonin tautiin tai ummetusta aiheuttavien lääkkeiden käyttöön, kuten voimakkaat kipulääkkeet (opiaatit) tai Parkinsonin tautiin käytetyt lääkkeet (antikolinergiset lääkeaineet).

Valmistetta ei saa käyttää, jos käyttäjällä on:

  • suolen ahtauma tai suolentukkeuma
  • suolen puhkeamisen vaara
  • vaikeita tulehduksellisia suolistosairauksia, kuten esimerkiksi Crohnin tauti, haavainen paksusuolen tulehdus (ulseratiivinen koliitti) ja toksinen megakoolon
  • yliherkkyys jollekin valmisteen ainesosalle

Smatlaxin käytöstä lasten ummetuksessa ei ole riittävästi kokemuksia. Siksi sen käyttöä ei suositella alle 12-vuotiaille. Kokemuksia ei ole myöskään valmisteen käytöstä raskauden ja imetyksen aikana ei ole. Näissä tilanteissa valmistetta tuleekin käyttää vain lääkärin määräyksestä.